Özellikle pizza yapımında kullanılan mozzarella peyniri diger peynirlere göre
daha az tuzlu ve daha az yaglıdır. Bu özelligi sayesinde mozzarella peyniri,
pizzanın yanı sıra hamur isi ile birlikte dünya mutfagında birçok üründe yerini
almıstır.
Üretimini gerçeklestirdigimiz Formia Mozzarella peyniri erime, uzama ve yanmama
özelligine sahip oldugundan pizza ve fırın ürünlerinde oldukça tercih
edilen bir peynir çesididir. Lezzeti ve performansını kullandıgımız özel peynir
kültüründen alan Formia Mozzarella, telemenin sıcak su içerisinde yogrulması
sonucu elde etmis oldugumuz bir üründür. Üretiminde mozzarella peynirine yer
veren özellikle pizza üretimi yapan imalatçıların Formia Mozzarella Peynirini
tercih etmeleri, 365 gün aynı kalite ve standartlarda ürünü üreticiye ulastırmamızın
sonucudur. Üretmis oldugumuz Formia Mozzarella Peyniri’nin blok
mozzarella, rende mozzarella ve serit mozzarella olmak üzere üç çesidi bulunmaktadır.
Bu ürünümüzü IQF sistemiyle gazlı dolum vakumlu ambalajlayarak
daha uzun ömürlü olmasını saglanmaktadır. Kaliteyi standart hale getirmek için
üretimdeki tüm gerekli tedbirlerin yanı sıra gerekli performans testleri yapıldıktan
sonra 81 ildeki Ev Dısı Tüketim (EDT) müsterilerimize ulastırmak üzere sogutucu
araçlarımızla +4 ve -18 derece olarak sevk edilmektedir.